Sabtu, 7 Disember 2013

coReTaN bUat SMkA SiMpang LImA..


assalamualaikum semua,
thanz sebab sudi masuk blog aq yg x hebat mane nie..
aq pon dah lame x update..but arynie rase nak mengenang skit kenangan ngan korang..
sblom tuh aq nk korang lapangkan fikiran dulu supaya mesej yg aq nk sampaikan korang bleh serap dengan hati yang terbuka n ikhlas...first skali aq nk korang tau yang walaupun aq just skol kt s5 hanya 2 taon je but sebenarnya aq lagi bangga n seronok dari aq skol kat smkBS n starp dulu...aq bukan kate starp dulu x best but kenangan ngan korang aq rase mmg sangat100000x lebih buat aq rase seronok berbanding skol len..aq pon nak ambik kesempatan nk mintak maaf kt sume kawan2terutamanya dak2 yg aq selalu bahan2 mcm rafi,meon,sahy,husna razali,umai,n ramai lagi la...aq tau mulut aq nie mmg laser pon..but aq pon ade gak usaha nk ubah sikap buruk nie..aq sangat harap korang sume dapat kekalkan identiti islam n smka yer..aq harap btul yg korang dapat wat camtu...klo aq berjaya terdidik ngan bi'ah islam kt smka walaupun study 2 taon apatah lagi korang yg majoriti skol 5 taon kt s5...aq cakap jujur yang tarbiah smka cukup berjaya klo kita hayati btul2..aq sngt yakin yg korang boleh berubah...aq nk tengor skit eh..mase mlm jamuan kt d palma arytu,aq tengok ramai yg pakai tudung pendek n baju ketat + nipis klo perempuan klo laki plk  ramai yg pakai seluar ketat...aq bukan nk kate trus haram pakai camtu but sebagai seorang islam yg btul2 belajar selok belok islam dengan formal cm kita x sepatutnya kita berpakaian camtu...pakai camtu bukan tutup aurat but membalut aurat..klo pengetua kate kita kt luar kena jadi duta2 smka bagi aq kita kena jadi duta2 islam kt luar..aq yakin korang dh faham bende2 nie..sume dak masuk s5 memang gempak2 pon lebih2 lagi yg memang dri f1 dah masuk smka..aq harap sangat korang dapat ambik iktibar ape yg aq cube sampaikan nie...aq cakap bukan utk korang je but paling utama untuk diri aq sendiri...sbb manusia bleh baik dengan 2 perkara:1)takut melihat hukuman hudud dijalankan 2)rase cinta n suka kepada perkara yang berkaitan kepada islam..maksudnya klo kita jadikan islam sebagai perkara asas dlm setiap perlakuan n tingkah laku kita seperti cre berpakaian,cre bercakap,cre berjalan,cre bergaul,n mcm lagi...in sha allah kita adalah manusia yg baik...ingat nie walaupun kita berjaya secemerlang mane pon but klo xde dlm diri kita sikap ajak kepada makruf n cegah kepada mungkar...kita bukan org yg berjaya..mudah2an korang dapat ambik iktibar...aq dlm usaha nk buat montaj kenangan sepanjang aq ade at s5..nntie klo dh siap aq post dlm fb..aq nk korang tau yg aq mmg sayang skol simpang 5 (jiwang la plk)..hahahaha..k maaf klo ade tersalah bahasa dlm post nie..nntie klo ade mase aq post lagi luahan perasaan camnie ... in sha allah...ilalliqaq..

2 ulasan:

  1. amboi... siap masokkan nama org lg.. hahaha :D

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam